Show Filters

Toont alle 15 resultaten

Toont alle 15 resultaten

Welke sandalen voor babymeisjes voor de eerste stapjes?

Voor baby’s die hun eerste stapjes zetten, is het heel belangrijk om op zomerse dagen de juiste kindersandalen te kiezen. We vragen ons altijd af of we open sandalen, high-tops, klittenband, gespen, wit, marineblauw, zacht, met antislipzolen nodig hebben. Een klein advies: meet de voeten van uw baby in centimeters om de juiste maat te vinden, niet te groot en niet te klein. Het is ook een goed idee om kindersandalen te kiezen die iets hoger zijn met een flexibele zool van elastomeer. U moet de voeten van uw baby ondersteunen zodat ze hun enkels niet verdraaien.

Voor sandalen voor babymeisjes kunt u het beste kiezen voor witte sandalen, die bij alle kleuren kleding passen. Vanaf de leeftijd van 2 jaar kunt u voor kleine prinsessen het beste kiezen voor witte of marineblauwe sandalen, die u kunt dragen bij broeken, rokken en jurken in alle kleuren.

Een zachte antislipzool voor sandalen voor babymeisjes

Een zachte, slipvaste crêpezool is ideaal, omdat kinderen vanaf 2 jaar meer rennen dan lopen. U moet dus vooral plastic sandalen vermijden! Plastic laat de huid niet ademen, waardoor babyvoetjes gaan zweten. Sandalen voor babymeisjes worden glad van binnen en kleine voetjes kunnen zich pijn doen, vooral tijdens het lopen.

De juiste maat sandalen voor babymeisjes kiezen

De voetjes van uw kind groeien snel. Er zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat u de juiste maat sandalen kiest voor de leeftijd van uw kind.

De groeimarge

Bij deze tip plaatst u de voet van uw kind tegen een muur op een vlakke ondergrond. U moet een boek of een ander recht voorwerp ter hoogte van zijn langste teen houden en de afstand tussen zijn langste teen en zijn hiel berekenen. Als u deze afstand weet, zijn de aanbevolen groei-amplituden :

voor baby’s tot 2 jaar mag de groeiruimte niet groter zijn dan 1 cm, anders wordt het lopen moeilijk.

voor oudere kinderen is een groeimarge tussen 1 cm en 1,5 cm ideaal voor gesloten sandaalmodellen.

voor open sandalen raden wij aan een model te kiezen met een groeimarge van niet meer dan 1 cm.

De maat

Als algemene regel geldt dat de voeten van uw kind tot de leeftijd van 3 jaar elke 3 maanden een maat groeien. Dit betekent dat ze ongeveer elke 6 maanden een maat groter worden tot ze 8 jaar oud zijn. Maar omdat elk kind en elke voet anders is, is er een klein trucje om ervoor te zorgen dat u de juiste maat krijgt: u moet ongeveer een centimeter achter de hiel houden.

Het juiste model sandalen voor babymeisjes kiezen

Om de beste sandalen voor uw kleine meid te kiezen, moet u ervoor zorgen dat ze aan bepaalde kenmerken voldoen.

Aangename, soepele materialen

Leren sandalen zijn een van de beste materialen voor kinderen omdat het soepel is en de voet perfect laat ademen. Het model moet minstens één bandje bij de enkel hebben en versteviging bij de voorvoet, zodat uw kind bij al zijn bewegingen ondersteund wordt.

een stevige hielcontreur: idealiter moet het model dat u kiest een stevige hielcontreur hebben, omdat dit het deel van de schoen is dat het snelst slijt.

Een antislipzool

Om ervoor te zorgen dat uw kind zich vrij en veilig op elke ondergrond kan bewegen, is een antislipzool een van de essentiële kenmerken bij het kiezen van het model sandaal dat u maakt.

Welke soort sandalen voor uw kleine meid?

Er zijn twee soorten sandalen. Ze zijn gesloten of open en verschillen in hun respectieve ontwerpen. Om kinderen tussen 9 en 24 maanden te begeleiden bij hun eerste stapjes, kunt u het beste kiezen voor gesloten sandalen. De teentjes van de baby zijn goed beschermd, omdat ze tegen obstakels kunnen botsen.

U kunt ook het beste kiezen voor hoge sandalen die de enkels van uw baby kunnen bedekken. Dit geeft hem steun en stabiliteit terwijl hij loopt. Het is een goed idee om sandalen met klittenband te kiezen, waarbij de mate van sluiting verstelbaar is, en als ze het strikken van veters nog niet onder de knie heeft.

Natuurlijk zijn open sandalen onmisbaar in de warmere maanden. Vergeet sportschoenen en laarzen en kies voor zomersandalen die speciaal voor kleine meisjes ontworpen zijn. Natuurlijk moet het uiterlijk van de voeten passen bij de stijl van de kleding, accessoires en kleuren. Voor oudere kinderen vanaf 5 jaar zijn open sandalen geschikter. Zij voelen zich namelijk comfortabeler bij hun dagelijkse activiteiten met goed geventileerde voeten.

Zolen van hoge kwaliteit garanderen comfort in alle omstandigheden

Nieuwe technologieën hebben het mogelijk gemaakt om zeer lichte zolen te maken die tegelijkertijd sterk zijn en het gewicht van de sandalen verminderen. Hierdoor is uw kind zeer comfortabel in zijn of haar bewegingen. De meest voorkomende inlegzoolvarianten zijn :

1. Elastische schuimzolen (neopreen): lichtgewicht, ergonomisch en antislip

2. Kurkzolen: ergonomisch en slijtvast, ze zorgen voor een goede ontwikkeling van de voet.

De onderkant van deze zolen is meestal bedekt met een schuimlaag voor optimale grip.

Waarom kiezen voor zachte sandalen voor babymeisjes?

Uit de bovenstaande kenmerken kunnen we het belangrijkste verschil zien tussen de voeten van een volwassene en die van een baby. De voeten van een baby zijn kwetsbaarder en zullen tijdens de ontwikkeling eerder vervormen. Zodra uw baby gaat staan en leert lopen, heeft hij of zij schoenen nodig die bescherming en comfort bieden. In het algemeen zullen de voeten van uw baby plat zijn door de voetkussentjes, die nog steeds het grootste deel van de voetboog vormen. Deze krijgen hun uiteindelijke natuurlijke vorm rond de leeftijd van 4 jaar.

Voor deze leeftijd zijn zachte sandalen zonder plastic voetboog ideaal voor uw baby om hem veel stabiliteit te geven tijdens het lopen. Zachte sandalen of slippers van zacht leer voor baby’s geven hun voeten ook genoeg ruimte om hun tenen constant te laten bewegen. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van de tenen. Zachte sandalen met dunne zolen worden vooral aanbevolen om de voeten van uw baby te beschermen tegen ruw terrein.

De speciale kenmerken van zachte sandalen voor babymeisjes

Zoals de naam al zegt, moet een zachte sandaal flexibel zijn in de lengte, breedte en achterkant. Praktisch gezien is het een volledig flexibele sandaal:

in de lengte om de voet van uw baby natuurlijk te laten buigen tijdens het lopen en om haar ontwikkeling te ondersteunen zonder haar op te jagen.

in de breedte, omdat de voetjes van uw baby in alle richtingen kunnen bewegen.

● Aan de achterkant om te beschermen tegen mogelijke enkelblessures. Kortom, dit zijn eigenlijk zachte sandalen die perfect zijn voor babymeisjes.

Vind nu HET paar sandalen voor babymeisjes in de Kleine Piraten collectie.