Show Filters

Toont alle 7 resultaten

Juwelendoos voor meisjes: nut, soorten en keuzecriteria

Vindt uw kind haar sieraden niet snel terug? Raakt ze ze vaak kwijt? Slijten haar sieraden te snel? Ze lijdt eronder. Een juwelendoos voor meisjes is dan de beste optie. Het gebruik ervan, de verschillende stijlen die er zijn en de criteria om het goed te kiezen. We vertellen u er alles over in dit artikel.

Sieradenkistje voor meisjes: waar dient het voor?

Eigenaar zijn van een juwelendoos betekent het leven gemakkelijker maken. Het betekent goed voor uw schatten zorgen. Het helpt op een aantal manieren, hier zijn de belangrijkste.

Goede organisatie van sieraden

Het eerste voordeel is dat u op tijd bij haar sieraden kunt. Uw kleine prinses weet precies waar ze haar accessoires moet halen. Dat bespaart enorm veel tijd. Afhankelijk van het model van de meisjesjuwelendoos worden de accessoires op een specifieke manier opgeborgen.

De vakken in de doos zijn er in verschillende vormen en met verschillende inhoud. Deze vakjes maken het gemakkelijker om de accessoires bij te houden. Sommige boxen hebben :

 • Vakken
 • Opvouwbare compartimenten
 • Haken

Deze verschillende opberggebieden komen overeen met specifieke soorten sieraden.

Een voorzorgsmaatregel tegen misplaatsing en misbruik

Als u juwelen zegt, zegt u kostbare voorwerpen. Uw dochter moet haar sieraden veilig bewaren. Juwelen overal laten liggen is riskant. Een mooi sieraad dat eraf valt, is moeilijk terug te vinden. Als er een bezem overheen wordt gehaald, belanden de sieraden gemakkelijk in de vuilnisbak. Het juwelendoosje van een meisje beschermt tegen diefstal dankzij het hangslot.

Een manier om sieraden tegen slijtage te beschermen

Veel sieraden zijn gevoelig voor de effecten van vocht. Omgevingslucht versnelt hun oxidatie. Stof is een van de vijanden van juwelen, of het nu gekostumeerde juwelen zijn of niet. Het juiste etui beschermt uw sieraden tegen al deze factoren.

Ook de verschillende compartimenten van een doosje zorgen voor de integriteit van de accessoires. Als u sieraden bij elkaar legt, ontstaat er wrijvingsschade. Daarom is een juwelendoos essentieel. Elk sieraad heeft zijn eigen geheime vakje. De sieraden van uw dochter zullen er lang nieuw uit blijven zien.

Een even nuttige als decoratieve functie

Juwelenfabrikanten blijven zich richten op esthetiek. Sieraden zijn een schoonheidsaccessoire. Daarom moet de verpakking dat ook zijn. Het is dezelfde logica die ervoor zorgt dat een juwelendoosje herkenbaar is aan zijn adel. Het wordt dan een sterk decoratief element.

Wat zijn de verschillende soorten juwelendoosjes voor meisjes?

Volgens bepaalde sociale lagen zijn sieraden symbolen van weelde. Deze sieraden zijn kostbare bezittingen die beschermd moeten worden. Er wordt gezegd dat de juwelendoos met dit in gedachten is gemaakt. Er zijn verschillende types op de markt.

Klassieke juwelendoos voor meisjes

De traditionele doos heeft eenvoudige kenmerken. Het heeft een scharnierend deksel. Het heeft een ongecompartimenteerde binnenruimte. De binnenkant van het doosje kan echter wel ingedeeld worden. Zo krijgt u, afhankelijk van de capaciteit van het accessoire, tot wel 10 opbergvakken. De traditionele doos wordt gebruikt om juwelen van hoge waarde te beschermen. Hij is er in verschillende vormen:

 • Vierkant
 • Rectangular
 • Circulair
 • Oval, etc.

De gebruikelijke materialen voor de vervaardiging zijn: hout en kunststof. Sommige klassieke dozen hebben een leren bekleding.

Roterende juwelendoos

Het productiemateriaal hier is hars. Het apparaat neemt een cilindrische vorm aan wanneer u het sluit. Het bestaat uit verschillende kleine, vaak identieke doosjes.

Bekijk de roterende juwelendoos als een opeenvolging van cilindrische doosjes. Uw dochter bewaart er allerlei kostbare sieraden en accessoires in. De roterende juwelendoos is gemakkelijk in een kast op te bergen.

Sluitdoos

Het heeft minimaal 4 lades. Deze bevinden zich aan de onderkant van het apparaat. Bovenaan zit een lade met haakjes voor kettingen. De lade heeft ook vakjes voor het opbergen van oorbellen.

Het deksel van de lockbox heeft een slot. Deze meisjesjuwelendoos gaat op slot. Uw dochter heeft bij dit type juwelendoos ook een opvouwbaar spiegeltje. De lockbox is een geëvolueerde vorm van de traditionele box. Het is gemaakt van leer en is verkrijgbaar in verschillende maten. U ziet het in veel kleuren.

Sieradendoos voor op reis

De doosjes in dit doosje zijn er in verschillende formaten. Uw dochter zal het gebruiken om grote sets en minimalistische sieraden mee te nemen. Het grootste deel van het doosje is van leer gemaakt. De binnenkant van de reisjuwelendoos is gewatteerd. Dit garandeert de veiligheid en integriteit van de sieraden tijdens het reizen.

Muzikale juwelendoos

Dit is het perfecte cadeau voor de verjaardag van uw dochter. Deze juwelendoos voor meisjes speelt muziek af. Op sommige van deze doosjes staat een ballerina afgebeeld die op de melodie danst.

Juwelenkistjes

Sieradenkasten zijn er in verschillende maten. Ze hebben laden en onderverdelingen. Sommige van deze vakken hebben haken. Deze worden gebruikt om kettingen aan op te hangen. Vulling verzacht de binnenkant van de kasten. De sieraden worden zo beter beschermd.

Wat zijn de beste criteria om een juwelendoos voor meisjes te kiezen?

Bij de keuze van een meisjesjuwelendoos moet u rekening houden met de behoeften van uw dochter. Als ze meer ringen dan armbanden heeft, heeft ze een specifieke schatkist nodig. De behoeften zijn anders als uw dochter voornamelijk oorbellen heeft.

Zorg dus voor de volgende factoren:

 • Grootte en gewicht van de doos
 • Goederen
 • Kleding
 • Veiligheid
 • Ontwerp
 • Prijs

Veiligheid is een primair criterium voor kostbare sieraden. Als u verzamelbare accessoires hebt, geef dan de voorkeur aan een doosje met een slot. Het veiligheidsniveau is beter dan dat van een hangslot. Sommige sieraden zijn zowel duur als breekbaar. De binnenkant van dozen moet bekleed zijn met leer, fluweel en schuim. Ze helpen om kwetsbare sieraden goed vast te houden.

Als uw dochter met haar juwelen reist, denk dan aan het gewicht van de doos. Sommige juwelendozen wegen 4 kg. Moeilijk te verplaatsen. Ze bieden echter wel kwaliteitsdecoratie.

Modellen met een spiegel

De spiegel die een juwelendoos voor meisjes biedt, is een belangrijk criterium. Het wordt door mademoiselle gebruikt voor haar kleding en make-up. De rol van het accessoire is om de harmonie tussen sieraden en make-up te controleren.

Uw dochter heeft 2 modellen spiegels: de mobiele spiegel en de vaste spiegel. De eerste bedekt gedeeltelijk het deksel van het doosje. Het is het soort doosje waarvan de afmetingen het reizen vergemakkelijken. Het tweede spiegelmodel is veel groter. Het wordt gebruikt op grote dozen. Het is lastig om mee te nemen. Maar het is comfortabel om in te kijken.

Tot slot is hier een voorbeeld van een geslaagd doosje: juwelendoosje voor meisjes. Dit is een origineel en functioneel doosje. Het heeft een fascinerend openingsmechanisme. In gesloten toestand onthult het doosje een handvat. Geopend ontvouwt het zich als een gestructureerd, elegant meubelstuk.