Show Filters

Toont alle 7 resultaten

Scooters worden steeds populairder. Het is niet alleen handig om uw kinderen in hun vrije tijd bezig te houden, maar het maakt de reis naar school ook gemakkelijker. Het is een geweldig hulpmiddel voor de psychomotorische ontwikkeling tot de leeftijd van 6 of 7 jaar, maar het is ook een echte bron van energie. Om in de best mogelijke omstandigheden van deze activiteit te kunnen genieten, is het essentieel om het meest geschikte model te kiezen. Dus hoe kiest u een meisjesstep?

Een kind kan vanaf 2 jaar op een step rijden, zolang het maar een step kiest die bij zijn leeftijd en grootte past. Er zijn steppen met twee of drie wielen. De step met 3 wielen is erg stabiel en is ideaal voor beginners onder de 4 jaar. Hij is gemakkelijker om op te staan en veilig voor kleine meisjes die nog niet op één voet kunnen balanceren. Het is net een mobiliteitsster! Hiermee, hallo buitengewone boodschappen, zet het kind weer een stap op weg naar zelfstandigheid. Ze kunnen zelf rijden, zonder hulp.

Kies een step op basis van de leeftijd van uw dochter

De behoeften variëren afhankelijk van de leeftijd van uw lieveling. Tussen de 2 en 5 jaar ontdekt uw dochter beweging en stabiliteit, en leert ze geleidelijk rijden. Een driewielige step is dan meer geschikt. Maar op deze leeftijd wil uw kleintje vooral plezier hebben. U moet dus een model kiezen dat ze echt leuk vindt, met verlichte wielen en, waarom niet, een toeter.

Tussen de leeftijd van 4 en 6 jaar kunt u beginnen met het kiezen van een model met twee wielen voor uw kleine meid. Op deze leeftijd heeft ze haar evenwicht echter nog niet onder de knie. U moet dus een step met stuurremmen kiezen. Zo kan ze gemakkelijk stoppen als ze uit balans raakt.

Uw dochter is tussen de 2 en 5 jaar oud

Ze kan nog niet goed op één voet staan. De innovatie van B1, ontwikkeld met de hulp van een psychomotorisch therapeut, stelt kinderen vanaf 2 jaar in staat om hun bewegingen te leren coördineren. Ze leren draaien, rollen en zelfvertrouwen krijgen op een leuke, intuïtieve manier.

Voor meer plezier en gemakkelijker leren kunt u kiezen voor een model met een bimateriaal dienblad en lichtgewicht wielen. Dankzij het bimateriaal kunnen kinderen gemakkelijker hun ideale positie vinden en de verlichte wielen maken het leren nog leuker.

Uw kleine meid is tussen de 4 en 6 jaar oud

Ze is nog aan het leren balanceren, maar heeft haar eerste stapjes al gezet op een driewielig model of is comfortabel genoeg om over te stappen op een tweewielig model. Ze heeft een model nodig dat aangepast is aan haar grootte, lichtgewicht, praktisch en stevig is, zodat ze kan leren rond het huis, in het park, over korte afstanden en onder uw toezicht.

Voor extra gemak en gemakkelijk opbergen kunt u het beste kiezen voor een opvouwbaar model met een remhendel op het stuur. De handrem zal uw kleine meid helpen om sneller zelfvertrouwen te krijgen, zodat ze gemakkelijker kan remmen zonder uit balans te raken.

Uw kleine meid is tussen de 6 en 9 jaar oud

Ze gebruikt haar step voor plezier in en om het huis, in parken en voor korte ritjes. Ze heeft wendbaarheid nodig om haar zelfvertrouwen te vergroten, met kleine wielen die als extra voordeel hebben dat ze haar snelheid kan regelen. Om uw kleine schat comfortabeler te maken terwijl ze plezier heeft, kunt u kiezen voor een model met een handrem en vering die trillingen en schokken van de grond absorbeert. De handrem biedt een betere snelheidscontrole, maar het is raadzaam om haar ook het rempedaal te leren gebruiken, voor maximale veiligheid bij een noodstop.

Uw dochter is ouder dan 9

Tussen 9 en 14 jaar oud zijn jonge meisjes vooral op zoek naar een gevoel van vrijheid en autonomie om naar school te gaan, af te spreken met vriendinnen of korte ritjes in hun eentje te maken. Ze hebben behoefte aan comfort en betere prestaties en kiezen daarom voor steps met grotere wielen. Met deze grotere wielen kunnen ze verder, sneller en met minder vermoeidheid reizen.

Voor meer comfort, en als uw dochter haar step regelmatig gebruikt, kunt u kiezen voor een model met voorvering en een remhendel op het stuur. De handrem geeft een betere controle over de snelheid en de vering absorbeert trillingen en schokken van de grond.

Een scooter kiezen op basis van grootte

Elk model is ontworpen om een maximaal gewicht te ondersteunen. Voordat u in een step investeert, moet u naar dit detail kijken. Controleer de maximale capaciteit van het apparaat. Het model moet aangepast zijn aan het gewicht en de lengte van uw kleine meid.

U moet ook rekening houden met haar ervaringen en het gebruik van de step. Om de ideale maat step te bepalen, moet u ervoor zorgen dat de hoogte van het stuur lager is dan haar nek. Dit vermindert het risico op letsel bij een botsing.

Een step kopen: selectiecriteria en veiligheidstips

Elk apparaat is ontworpen om een maximaal gewicht te ondersteunen. Dit is een van de eerste dingen die u moet controleren voordat u een step koopt. Naast de leeftijd en lichaamsbouw van uw dochter, moet u bij het kiezen van een geschikt model ook rekening houden met haar ervaring en gebruiksgewoonten.

Een geschikte standaard kiezen

Een beginnende gebruiker kan het beste kiezen voor een model met de lage ABEC-norm. Deze norm bepaalt het vermogen van de lagers om de kracht die erop wordt uitgeoefend over te brengen. Voor optimaal remmen kiest u een model met voor- en achterremmen.

Voor een wandeling rond het huis is een klassiek model ideaal. Opvouwbare scooters zijn ideaal voor uitstapjes in de stad. De step is handig en praktisch voor dagelijks gebruik en kan in een handomdraai worden opgevouwen. Hij is compact en neemt weinig ruimte in beslag in het openbaar vervoer. U kunt hem in de kofferbak van uw auto leggen voordat u op vakantie gaat.

Als uw kind lange ritten over elk terrein wil maken, kunt u het beste kiezen voor een step met grote wielen.

Denk aan de veiligheid van uw dochter

Goede gewoonten beginnen al vroeg! Voor de veiligheid van uw kleine meid raden wij u aan om haar te laten kennismaken met het dragen van een helm zodra ze op haar eerste step stapt. En vergeet niet om knie- en elleboogbeschermers mee te geven voor de durvers. Controleer tot slot voor elk uitstapje de hoogte van het stuur: om elk risico op letsel bij een botsing te voorkomen, moet het onder de nek van het kind zitten.

Tot slot

Om ervoor te zorgen dat uw dochter haar step veilig gebruikt, moet u een model kiezen dat geschikt is voor haar leeftijd en grootte. En als uw kleine meid groter wordt, moet u niet aarzelen om van step te veranderen. Nu weet u precies hoe u een step voor uw dochter moet kiezen!